TAIDETTA KAIKILLE

Rakkaus taiteeseen on toiminut inspiraationa ja lähtökohtana Kirsi-Marja ja Jarmo Niemisen Art Pappila -taidenäyttelytoiminnalle. Art Pappila tulee esittelemään merkittävien kansainvälisten taiteilijoiden teoksia ja teossarjoja tulevien kesien taidenäyttelyissä.

Ajatus näyttelytoiminnasta on kypsynyt vuosien kuluessa. Niemiset ovat keränneet kotimaista ja kansainvälistä taidetta jo parinkymmenen vuoden ajan. Kokoelmiin on päätynyt useiden merkittävien suomalaisten ja ulkomaisten taiteilijoiden teoksia ja teossarjoja. Tyrvään Pappilan entisessä kivinavetassa järjestettävissä kesänäyttelyissä he haluavat tuoda näitä taideteoksia kaikkien nähtäväksi.

MARC CHAGALL 2021

Kesän 2021 taiteilija on Marc Chagall. Hänen teokset lumoavat unenomaisuudella ja upealla värikylläisyydellä. Näyttely esittelee hänen taidegrafiikkaa useammalta vuosikymmeneltä yli 160 teoksella. Vedokset ovat kuvituksia Chagallilta tilatuista taidekirjoista kuten Dafnis ja Khloe, The Bible, Exodus, Odysseus ja Songes. Muita esille tulevia teossarjoja ovat De Mauvais Sujets, Circus, Sur la terre des dieux ja Celui qui dit les choses sans rien dire. Osa esillä olevista töistä on täysin uniikkeja ja ensimmäistä kertaa esillä Suomessa.

Moore art! Henry Mooren helmet Kivinavetassa kesällä 2020

Koronaepidemian laitettua kesän 2020 suunnitelmat sekaisin, ripustettiin Kivinavettaan esille 29.6.–2.8.2020 Henry Mooren taidegrafiikan helmet kesältä 2019. Näyttely esitteli noin 70 Mooren tärkeintä teosta kuudelta vuosikymmeneltä.

HENRY MOORE 2019

Taidekokoelmahankinnoista kesän 2019 taiteilijaksi valikoitui Henry Moore ja hänen taidegrafiikka vuosilta 1931–84. Näyttelyssä on esillä myös viisi Henry Mooren veistosta.

Näyttelyn kuratoi Henry Moore -säätiön monivuotinen toiminnanjohtaja David Mitchinson.

OSMO RAUHALA 2018

Kesällä 2018 Kivinavetassa oli esillä Osmo Rauhalan taidenäyttely Ennen ja jälkeen – Before and After. Näyttely koostui Rauhalan tunnetuista maalauksista ja grafiikanvedoksista sekä harvinaisista, ennen näkemättömistä luonnoksista Pyhän Olavin kirkon maalaustyön ajalta.

Art Pappilan näyttelytila Kivinavetta sijaitsee Sastamalan keskustassa, Liekoveden rannassa. Parkkipaikat sijaitsevat seurakuntatalon pihassa sekä Jaatsinkadulla, Kivinavetan vieressä. Perille pääset helposti myös bussilla tai junalla.

YHTEYDENOTOT

Lisätietoa näyttelyistä antaa
Helimaaria Utriainen
p. 050 409 0446